• 17.05.2024

Міжнародний день операційної медичної сестри

Лют 15, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» у день професійного свята вітає всім операційних сестер, бажає здоров’я, щастя та сімейного затишку. Нехай у Ваших серцях завжди буде радість і весна, мир і спокій!

Щороку 15 лютого фахівці в області операційного справи відзначають своє професійне свято. Цей день був оголошений Європейською асоціацією операційних медичних сестер в 2009 році. 15 лютого приймають вітання на свою адресу фахівці вищої категорії сестринського персоналу - операційні медичні сестри.

В роботі операційної медичної сестри дуже важливі уважність, швидкість, знання ходу операцій і логічне мислення. Звичайно ж, ці якості приходять з досвідом. Випускнику коледжу складно відразу приступити до роботи, не дивлячись на отримані теоретичні знання. На практиці існує безліч тонкощів, про які не розкажуть на лекціях. Багато що залежить від операції, її складності, розвитку подій.

Після кожної операції починаюча медсестра проводить роботу над помилками, аналізує свої дії, питає поради у більш досвідчених колег. На помилки можуть вказати і хірурги під час операції, вони ж показують, як робити ті чи інші маніпуляції правильно.