• 27.04.2024

Останній тиждень 1 раунду імунізації від поліомієліту

Лют 21, 2022

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук та провідні фахівці Кіровоградського центру контролю та профілактики хвороб прийняли участь у селекторній нараді під головуванням головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна щодо реагування на спалах поліомієліту в Україні та початку кампанії із щеплення проти поліомієліту.

На виконання Плану заходів з реагування на спалах циркулюючого вакциноспорідненого поліорвірусу тип 2, медичні працівники області розгорнули активну просвітницьку роботу з батькам дітей за участю працівників освіти та громадських активістів, щоб в короткі терміни охопити щепленнями дітей вразливих категорій.

На сьогодні вже спливає термін 1 раунду імунізації інактивованою поліомієлітною вакциною дітей з 6 місячного до 6 річного віку, які не щепленні або не повністю щеплені відповідно віку. Долучилися до комунікаційної роботи і батьки своєчасно щеплених дітей, щоб посилити вплив колективного імунітету серед дитячого населення. В нашій області відповідно до проведеного мікропланування кампанії імунізації на 17.02.2022 щеплено 42% підлеглого контингенту. Слід зазначити, що на деяких територіях ще не завершені планові завдання і необхідно докласти максимум зусиль для успішного закінчення першого етапу кампанії.

Другий етап імунізації в межах якого щеплюватимуть живою поліомієлітною вакциною усіх дітей віком до 6 років, навіть якщо вони мають усі необхідні щеплення, відповідно до Національного календаря, розпочнеться в березні. Це необхідно для захисту дітей від інфікування та зупинення циркуляції вірусу.