• 14.05.2024

Люди, які живуть з ВІЛ-інфекцією, можуть отримати антиретровірусну терапію за місцем фактичного перебування

Бер 1, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я України інформують людей які живуть з віл щодо антиретровірусної терапії

Люди, які живуть з ВІЛ-інфекцією, можуть отримати антиретровірусну терапію за місцем фактичного перебування! Надзвичайно важливо не переривати прийом антиретровірусних препаратів, лише так лікування ВІЛ-інфекції буде ефективним та дієвим.

Якщо ви залишилися у своєму рідному місті, ви можете отримати АРТ у СНІД-Центр або в кабінеті «Довіра», де ви стоїте на обліку.

Якщо через бойові дії ви виїхали із місця, де постійно проживаєте, та перебуваєте у іншому місті, ви так само можете отримати АРТ. Для цього вам необхідно прибути у СНІД-Центр або кабінет «Довіра». Лікарі-інфекціоністи та/або соціальні працівники неодмінно зв’яжуться із СНІД-Центром у вашому рідному місті, щоб підтвердити те, що ви отримуєте антиретровірусну терапію. Якщо ж зв’язок із СНІД-Центром тимчасово втрачено, підтвердження може видати Центр громадського здоров’я.

Згодом офіційно буде представлений алгоритм видачі антиретровірусної терапії з детальним та покроковим описом.