• 18.05.2024

Поради, як можна допомогти планеті

Кві 26, 2022

Екологи вважають, що людина кілька десятиліть підпилює гілку дерева, на якій сидить. Щоб запобігти екологічній катастрофі і зберегти нашу планету на довгі роки, насправді потрібно щодня виконувати деякі нескладні правила.

  1. Використовуйте ганчіркові серветки 

Замість одноразових паперових серветок, можна придбати ганчіркові. Вигода в тому, що їх можна прати. Так вдасться заощадити й гроші на серветки, й папір.

2.Підвезіть колегу 

На жаль, в більшості випадків люди їдуть на роботу в машині одні, тобто зазвичай ще три місця залишаються пустими. Спробуйте домовитися з колегою або колегами, які живуть недалеко, що ви їх підвезете. Ви не тільки зменшите кількість виділених в атмосферу парникових газів, а й можете отримати цікавих попутників.

  1. Платіть за рахунками онлайн 

За деякими підрахунками, якби всі платили за комунальні та інші послуги в інтернеті, замість використання паперових квитанцій, можна було б зберегти кілька десятків мільйонів дерев на рік.

  1. Користуйтеся інтернет-банкінгом 

Банки поки не замислюються на цим, але можна було б заощадити значні ресурси, якби всі їхні клієнти користувалися інтернет-банкінгом, замість паперової бюрократії.

  1. Використовуйте акумуляторні батареї 

Десятки мільярдів батарей виробляються і продаються щороку, й безліч із них - одноразові лужні. При цьому переробляється зовсім небагато. Купіть зарядний пристрій і пару акумуляторних батарей, вони дорожчі, але окуплять себе через кілька місяців використання.