• 19.05.2024

Удосконалено стандарт медичної допомоги «Профілактика передачі ВІЛ від матері до дитини»

Тра 6, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я України надає інформацію

Протягом останніх років в Україні спостерігається зростання кількості людей, які живуть з ВІЛ, серед яких частину складають жінки переважно репродуктивного віку. Унаслідок цього значно збільшилася кількість дітей, народжених ВІЛ-інфікованими матерями.

Без профілактики та лікування від своїх матерів вірус імунодефіциту людини успадковують до 30% новонароджених. Тому профілактика вертикальної трансмісії — від матері до дитини — має надзвичайно важливе значення.

26 квітня 2022 року набув чинності новий документ у сфері протидії ВІЛ/СНІДу — Стандарт медичної допомоги «Профілактика передачі ВІЛ від матері до дитини», що затверджені наказом МОЗ України від 26.04.2022 №692.

Детальніше про те, які зміни мають місце та як саме відбувається профілактика інфікування ВІЛ від матері до дитини, читайте у матеріалі за посиланням: https://bit.ly/38WZtfi