• 27.04.2024

Первинна медична допомога для внутрішньо переміщених осіб надається в повному обсязі

Чер 10, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством о хорони здоров’я України інформує

Первинна медична допомога для внутрішньо переміщених осіб надається в повному обсязі.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко (Viktor Liashko) під час наради щодо проблематики внутрішнього переміщення, спричиненого військовою агресією рф.

Міністр також наголосив, що:

Первинна медична допомога для ВПО надається в повному обсязі без переукладання декларацій із сімейним лікарем.

Стаціонарна меддопомога також надається безоплатно за програмою медичних гарантій у лікарнях, які підписали договори з НСЗУ Національна служба здоров'я України.

Попри фактор збільшення кількості ВПО навантаження на систему екстреної медичної допомоги зменшується. В першу чергу це пов’язано зі зменшенням кількості неекстрених та непрофільних звернень.

«Забезпечення доступу до необхідних медичних послуг та лікарських засобів — ключова мета роботи міністерства та системи охорони здоров’я і в мирний час, а воєнний час додає суттєвих викликів, які потребують оперативного переформатування діяльності для адекватного реагування на ці виклики. Ми постійно аналізуємо структуру звернень на гарячу лінію міністерства для того, щоб оперативно дізнаватись проблеми, які турбують українців, у тому числі й внутрішньо переміщених, і за результатами аналізу приймаємо відповідні управлінські рішення», — коментує міністр роботу #МОЗ у період воєнного стану.