• 03.05.2024

День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України

Лип 29, 2022

29 липня воїни наймолодшої та найсучаснішої складової Збройних Сил України —  Сил спеціальних операцій (ССО) — святкують своє професійне свято. Це відносно нове офіційне військове свято. День Сил спецоперацій ЗСУ встановлено указом президента України від 26 липня 2016 року з метою «подальшого розвитку національних військових традицій, ураховуючи важливу роль Сил спеціальних операцій Збройних Сил України в забезпеченні обороноздатності держави».

Гаслом Сил спеціальних операцій ЗСУ обрано бойове гасло Святослава Хороброго — «Іду на ви!».

Сили спеціальних операцій —  рід Збройних Сил, який становлять добре навчені та мотивовані військові, здатні вести підривну діяльність в тилу ворога, організовувати партизанську боротьбу на окупованих територіях, звільняти важливих заручників або захоплювати ворогів. До складу ССО входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій.

Бажаємо всім українським воїнам-спецпризначенцям козацького здоров’я, витримки, невичерпної енергії та сили духу, й завжди повертатися з бойових завдань переможцями! Миру та злагоди вам і вашим родинам!