• 04.05.2024

Українці дотримуються нових правил бездимного законодавства

Лип 20, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я України інформує

Куріння електронних пристроїв для нагрівання тютюну заборонено на рівні із сигаретами, кальянами та е-сигаретами у визначених Законом громадських місцях з 11 липня 2022 року. Також заборонено відведення курилок у громадських приміщеннях усіх форм власності, звільнено від куріння гуртожитки, готелі та вокзали.

Чому так важливо дотримуватися цих норм закону?

Насамперед тому, що норми бездимного законодавства спрямовані на захист здоров’я українців — як некурців, так і курців.

Здорове майбутнє, відбудова та розвиток України можливі, якщо її громадяни будуть піклуватися про своє та здоров’я людей поруч.

Дотримання громадянами законів є фундаментом для України як правової держави й надалі працювати задля здоров’я та добробуту українців.

Згідно з опитуванням, проведеним КМІС у травні 2022 року серед дорослих українців, абсолютна більшість респондентів (80%) підтримують заборону куріння тютюнових виробів для електричного нагрівання у громадських місцях, а 86% опитаних підтримують збільшення кількості громадських місць, вільних від диму https://cutt.ly/8KKts7z.

Тому сподіваємось, що курці будуть поважати своїх близьких і дотримуватися норм бездимного законодавства. А люди, які не хочуть дихати тютюновими викидами, – відстоювати своє право на бездимне середовище, яке гарантоване Законом.

До речі, такою відповідальністю та взаємною турботою ми і відрізняємося від росіян і цим наближаємо нашу Перемогу.