• 15.05.2024

Безпека харчових продуктів вдома

Сер 15, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я України надає інформацію

Наше ставлення до приготування їжі, вибору продуктів, чистоти на кухні є важливим для здоров’я.

Харчові продукти можуть бути забрудненими шкідливими токсинами, хімічними речовинами та містити хвороботворні бактерії, віруси або паразити, що є причиною понад 200 різноманітних недуг — від діареї до онкологічних захворювань.

Правильна обробка, підготовка та зберігання харчових продуктів може зменшити ризик харчових отруєнь та інших недуг, пов’язаних із їжею.

Пам’ятайте правила безпеки харчових продуктів вдома:

Мийте руки протягом 20 секунд водою з милом до, під час та після приготування їжі та перед споживанням страв.

Мийте посуд, дощечки для нарізання, стільниці тощо мильною водою.

Обов’язково промивайте овочі та фрукти проточною водою перед споживанням.

Використовуйте окремі дощечки та посуд для сирого м’яса, птиці та морепродуктів.

Зберігайте сире м’ясо, птицю, морепродукти та яйця окремо від усіх інших продуктів у холодильнику.

Придбайте кухонний термометр. Тільки так ви зможете точно перевірити температуру, за якої готується їжа.

Розморожуйте продукти безпечно в холодильнику чи мікрохвильовій печі.

Обираючи продукти в магазині чи на ринку стежте за тим, аби вони не були пошкодженими.

Більше рекомендацій на сайті: https://bit.ly/3QCFbs3