• 17.05.2024

Отруєння грибами

Вер 7, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я інформує

За оперативним повідомленням від Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, у Київській області зафіксували випадок отруєння грибами.

Захворіли двоє дітей (віком 4 і 8 років) і двоє дорослих (віком 18 і 22 роки), їх у важкому стані госпіталізували.

Отруєння сталося після вживання страв із дикорослими печерицями. Місце збирання грибів — лісосмуга біля житлового масиву міста.

Наступного дня після вживання страви у постраждалих з’явилися нудота, блювання, діарея. По медичну допомогу звернулися у наступні 1–3 дні після появи симптомів і одразу були госпіталізовані у педіатричне та реанімаційне відділення міської лікарні. Дітей перевели до дитячої спеціалізованої лікарні, де через важкий стан обоє померли наступного дня. 18-річна жінка померла у міській лікарні. 22-річний чоловік — у важкому стані.

Центр громадського здоров’я нагадує — годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 років не можна. Також вживати гриби не рекомендовано вагітним, жінкам, які годують грудьми, та літнім людям.

Звертаємо увагу батьків і дорослих — знайте і пам’ятайте правила збирання та споживання грибів і доносьте їх до своїх дітей, аби уникнути отруєнь і страшних наслідків для здоров’я та життя!

Докладніше на сайті #ЦГЗ: https://bit.ly/3BdRgz6