• 20.04.2024

В Україні оновлено Календар профілактичних щеплень

Лип 6, 2018

Про внесення змін в Календарь профілактичних щеплень в Україні, повідомлено на сайті Міністерства охорони здоров’я України 5 липня 2018 року.  

Відповідно до змін, які вже вступили в силу,  від туберкульозу вакцинуватимуть дітей вакциною БЦЖ лише один раз – на 3-5 день життя.  Ревакцинація дітей проти туберкульозу вакциною БЦЖ, яка раніше проводилась у віці 7 років, відмінена.

Відбулися також зміни у схемі вакцинації новонароджених проти гепатиту В. Відтепер другу дозу вакцини проти гепатиту В немовлята  отримуватимуть не у перший місяць життя, як раніше, а у віці 2-х місяців разом із щепленнями проти дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та гемофільної інфекції.  Така схема відповідає досвіду країн Європи, науково обгрунтована та дозволить у майбутньому зменшити кількість проведених щеплень дитині шляхом застосування багатокомпонентних вакцин проти кількох хвороб.    

Вакцинація дітей згідно Календаря профілактичних щеплень є безоплатною. Її можна зробити в закладах охорони здоров’я за місцем проживання та медичного обслуговування дитини після огляду педіатру або сімейного лікаря.  

Із наказом МОЗ України від 18.05.2018 року №947 «Про внесення змін до Календаря профілактичних щеполень в Україні» можна ознайомитись за посиланням   

http://moz.gov.ua/article/ministry-mandates/nakaz-moz-ukraini-vid-18052018–947-pro-vnesennja-zmin-do-kalendarja-profilaktichnih-scheplen-v-ukraini _

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

1 594 Переглядів