• 21.09.2024

8 вересня – Всесвітній день фізичної терапії, День фізіотерапевта, Міжнародний день фізіотерапії

Вер 8, 2022

Всесвітній день фізичної терапії проводиться кожний рік 8 вересня. Це день, коли у 1951 році була заснована Світова Конфедерація фізичної терапії. Міжнародний день фізіотерапії стали відзначати за ініціативою Всесвітньої конфедерації фізичної терапії (WCPT) в 1996 році.  Україна з 2010 року є асоційованим членом WCPT, що дає можливість українським фахівцям підвищувати свою кваліфікацію за кордоном. Фізіотерапія — складова фізичної реабілітації, галузь медицини, що вивчає фізіологічну дію природних (вода, повітря, сонячне тепло і світло) і штучних (електричний струм, магнітне поле та інші) фізичних факторів, а також розробляє методи їхнього  застосування. Вона проводиться з профілактичною та лікувальною метою у комплексному процесі відновлення здоров’я, фізичного стану та працездатності хворих після операцій та травм. Щоденно фізіотерапевти в усьому світі допомагають мільйонам людей пройти реабілітацію та повернутися до повноцінного життя.

Всесвітній день фізичної терапії день знаменує єдність та солідарність фізіотерапевтичного співтовариства в усьому світі. Це можливість визнати роботу, яку виконують фізичні терапевти для своїх пацієнтів та громади.

Світова Фізіотерапія має на меті підтримати організації-члени та окремих фізичних терапевтів у їхніх зусиллях з пропагування професії та підтримки здоров’я у світі, використовуючи Всесвітній день фізичної терапії, як ключову подію.

Щомісяця у всьому світі фізіотерапевти допомагають тисячам людей знизити ймовірність захворіти неінфекційними хворобами. Вони проводять профілактичні заходи, які зміцнюють здоров’я, поліпшують самопочуття, допомагають відновити працездатність у людей з травмами або інвалідністю.

Вітаємо лікарів-фізіотерапевтів з професійним святом! Дякуємо вам за те, що повертаєте пацієнтам якість життя та скорочуєте шлях до одужання!