• 03.05.2024

Телемедична платформа «System Carebits» дистанційно контролює стан здоров’я плода вагітної жінки

Вер 28, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні інформує

Програмно-апаратний комплекс телемедичної платформи «System Carebits» дозволяє організувати віддалений моніторинг вагітних пацієнток і діагностику стану плоду та забезпечити швидке і якісне надання консультативної допомоги акушерами-гінекологами.

Моніторинг проводиться за допомогою портативного діагностичного комплексу — компактного бездротового девайса «Sigmafon». Це найменший в світі апарат вагою усього лише 200 г, який передає дані від вагітної до лікаря дистанційно про стан серцевої діяльності плода.

На телефон встановлюється програмне забезпечення, за допомогою технології бездротового зв'язку підключається девайс і відбувається визначення стану плода вагітної пацієнтки. Результати діагностики аналізує лікар за допомогою свого смартфона, або ж сама пацієнтка шляхом встановлення додатка на свій смартфон. Програмне забезпечення аналізує показники життєдіяльності плода і дає інформацію щодо його стану.

Робота програмно-апаратного комплексу телемедичної платформи «System Carebits» надає такі переваги:

якість та швидкість проведення віддаленого моніторингу серцевих скорочень дитини;

доступність проведення у домашніх умовах;

зручність та ефективність роботи лікарів з сервісом у режимі онлайн.