• 27.04.2024

Перехід на зимовий час: як зменшити стрес на організм людини

Жов 28, 2022

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук надала інтерв’ю Суспільному ТБ, та розповіла про те як зменшити стрес на організм людини при переході на зимовий час.

«Перехід з літнього часу на зимовий і навпаки швидше негативно, ніж позитивно впливає на самопочуття людей. Відбувається розсинхронізація між мозком і всім нашим організмом через перехід часу. Бо нам доводиться налаштовувати мозок на інший час, який не відповідає ритмам наших біологічних годинників. Вибудовуючи нову звичку, мозок може витратити на це до кількох місяців. А якщо ми це робимо двічі на рік? Можна порахувати, скільки часу ми будемо перебувати у стані підвищеного темпу роботи та значних витрат енергії. Не має значення, переводимо ми стрілки на годину чи дві: це в будь-якому випадку вносить безлад у злагоджену роботу всіх органів і систем в організмі », - пояснює Надія Оперчук.

«Проти стресу від переходу на зимовий час є кілька рекомендацій: вести здоровий спосіб життя, вчасно лягати спати, правильно харчуватися та достатньо рухатися щодня.», - повідомила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук.