• 27.04.2024

Епідемічна ситуація захворюваності на ГРВІ та грип у Кіровоградській області

Жов 28, 2022

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук надала інтерв’ю телеканалу Вітер, та розповіла про епідемічну ситуацію захворюваності на ГРВІ та грип в області.

«З 40 тижня 2022 року (03 жовтня 2022 року) по 20 тиждень 2023 року (21 травня 2023 року) розпочався епідемічний сезон захворюваності на грип т а ГРВІ  - період часу , протягом якого існує найбільша вірогідність підйому захворюваності на ГРВІ, розрахований на підставі багаторічних спостережень. У вірусологічній лабораторії ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» впродовж тижня на грип досліджено 2 зразки біологічного матеріалу від хворих з ТГРІ. Віруси грипу не ідентифіковані. Рівень захворюваності на грип та ГРВІ не перевищує епідемічного порогу.», - інформує Надія Оперчук.

«Щоб уникнути ускладнення епідемічної ситуації потрібно зробити щеплення. Придбати вакцину всі бажаючі українці можуть в аптеках. Населення, що знаходиться в групі ризику, може отримати щеплення безкоштовно. Для цого потрібно попередньо звернутися до сімейних лікарів», - повідомила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук.

«Бережіть себе та пам’ятайте, що вакцинація зменшує ризик тяжкого перебігу хвороби», - наголошує Надія Оперчук.