• 05.05.2024

Додаток для українців з порушеннями мовлення

Лис 9, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я України інформує

У Гугл ще кілька років тому розробили додаток, який допомагає людям із моторними та мовленнєвими порушеннями “говорити” очима, але тільки зараз він отримав українську локалізацію – тобто можливість говорити українською.

Механіка додатка геніально проста та складна водночас. Користувач має змогу зберегти певні фрази та завдяки руху очей відтворити їх голосом. Звісно, це не повноцінне спілкування, але це не аби яка можливість для тих, хто втратив здатність розмовляти, або має вроджену проблему.

Завантажити додаток можна тут: https://bit.ly/3UkQVSe

Відео про додаток від розробника: https://youtu.be/1EvL8VqFHCI

Важливість локалізації додатка також відзначила Олена Зеленська: “Одним із прикладів відповідальної взаємодії України зі світовими технологічними лідерами є локалізація додатка Look to Speak від Google. Приємно, що українські громадські організації у сфері охорони здоров’я, медичні установи та всі, хто цього потребує, можуть використовувати передові цифрові рішення, тепер адаптовані під потреби українських користувачів”.