• 29.04.2024

Експертка подкасту «Амбасадори безпеки» – Надія Оперчук

Лис 9, 2022

Головна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук взяла участь у проєкті «Громадський Хаб Амбасадори безпеки»

У інтерв’ю ведучому подкасту Кирилу Поліщуку Надія Оперчук розповіла, у який спосіб можна убезпечити себе і своїх рідних під час пандемій і надзвичайних ситуацій. Зокрема, говорили про біологічну, хімічну і ядерну види загроз, що це означає і як слід діяти, якщо про такі оголосять органи місцевого самоврядування.

Крім того, головна санітарна лікарка регіону пояснила, у чому полягає різниця між пандемією і епідемією, а також нагадала, що пандемія COVID-19 триває в Україні до цього часу. Тому варто пам’ятати і дотримуватись найпростіших правил – часто мити руки, користуватися дезінфекторами і дотримуватись соціальної дистанції у місцях скупчення людей.

Найефективнішим способом убезпечити себе від коронавірусної інфекції – зробити щеплення, підсилити ефект слід бустерною дозою вакцини. В області працює 90 пунктів вакцинації та 3 центри масової вакцинації – у Бобринці, Знам’янці і Світловодську.