• 04.05.2024

Всесвітній день чистих рук

Жов 12, 2018

           Щорічно 15 жовтня відзначається Всесвітній день чистих рук.

         Чисті руки – одна з найпростіших здорових та корисних звичок. Така дрібниця, як миття рук, може вберегти людину від багатьох небезпечних інфекційних та паразитарних хвороб.

         Потрібно пам’ятати самим та привчати  дітей систематично мити руки: перед приготуванням та прийомом їжі, після відвідування вбиральні, контакту із тваринами, різними забрудненими предметами та поверхнями, особливо після тримання грошей у руках, після контакту із будь-якими біологічними рідинами (кров, слина, сеча, ін.), після відвідування місць масового перебування людей та прогулянок на вулиці, а також в інших випадках для запобігання потрапляння збудників інфекцій з рук до організму людини.  

         Миття рук в сезон грипу – це один із ефективних, після вакцинації, способів уникнути вірусів грипу, адже вони потрапляють в організм через рот, ніс та очі, яких ми часто торкаємось брудними руками.

         Звичайне туалетне мило та тепла вода здатні в рази зменшити кількість мікробів на руках, проте треба вміти ними користуватися. Витирати руки після їх миття у громадських вбиральнях краще одноразовими рушниками або серветками.  

        Всесвітня організація охорони здоров’я підготувала інструкцію правильного миття рук. Пропонуємо ознаймитись із цією інструкцію та поділитися з іншими, адже прості речі рятують життя.

 

 

 Лікар епідеміолог                                         Ланкмілєр Т.В.

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

965 Переглядів