• 16.05.2024

Виїзна нарада Міністерства охорони здоров’я України: національна конференція з питань Європейського тижня імунізації

Тра 4, 2023

03.05.2023 р. заступник генерального директора ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Ірина Чернуха разом із завідувачем відділу імунопрофілактики Наталією Дьяченко взяли участь у спільній виїзній нараді щодо відзначення Європейського тижня імунізації та Всесвітнього тижня імунізації в Україні, де учасники обговорювали наступні питання:
• Підсумки кампанії виїзної вакцинації та просвітницької діяльності в регіонах.
• Останні рекомендації Стратегічної консультативної групи експертів ВООЗ World Health Organization (WHO) щодо вакцинації проти COVID-19.
• Опис програми вакцинації проти COVID-19 за період 2021-2022 рр.
• Огляд даних щодо вакцинації проти COVID -19 у системі e-Health за період 2021-2022 рр.
• Вакцинація ВПО в регіонах – поточна ситуація та перспективи.

У рамках заходів реагування на пандемію COVID-19 Україна бере участь у консультуванні на високому і технічному рівнях щодо вакцинації проти COVID-19 з липня 2020 року.
Останнє оновлення та рекомендації на глобальному рівні щодо вакцинації проти COVID-19 у 2023 році й надалі зосереджувалися на групах високого ризику, таких як люди похилого віку, люди з ослабленим імунітетом та особи з кількома хронічними захворюваннями.
Участь у засіданні взяли: Регіональне бюро ВООЗ в Україні, Міністерство охорони здоров’я України, Центр громадського здоров’я, Національна служба здоров’я, представники обласних Центрів контролю та профілактики хвороб.