• 02.05.2024

Гайворонське відділення: профілактика гіпертензії, здоровий спосіб життя та боротьба із тютюнопалінням

Тра 19, 2023

Помічник лікаря-епідеміолога Гайворонського відділення ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Світлана Кольченко провела роз'яснювальну роботу серед населення про профілактику гіпертензії, здоровий спосіб життя та боротьбу із тютюнопалінням.
Рекомендації щодо первинної профілактики артеріальної гіпертензії наступні: своєчасне та регулярне лікування захворювань серцево-судинної, нервової, сечовидільної та ендокринної систем, невідступне дотримання всіх рекомендацій лікаря і постійний контроль рівня артеріального тиску.

Найважливіше при здоровому способі життя – це правильне харчування. Вживайте більше фруктів, овочів, продуктів, наповнених корисними речовинами для нашого організму. Ніяких гамбургерів, чіпсів, напівфабрикатів тощо. Як говорив Гіппократ, їжа повинна бути нашими ліками, а не ліки їжею.
Пам’ятайте, що дим – це невидимий убивця й навіть пасивне паління є високим ризиком для здоров’я. Війна спровокувала підвищення рівня стресу серед українців. А це призводить до ризикованої поведінки, в тому числі збільшення споживання тютюну, алкоголю.
Бережіть себе! Турбуйтесь про своє здоровʼя та дітей – це буде ваш гарний вклад у Перемогу України!