• 27.04.2024

Засідання OBRA щодо епіднагляду та імунізації проти поліомієліту

Тра 24, 2023

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук разом із фахівцями відділів імунопрофілактики, епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб, вірусологічної лабораторії, дослідження біологічних факторів 23 травня 2023 року долучилися до засідання OBRA щодо епіднагляду та імунізації проти поліомієліту.
З 23 по 26 травня в Україні проводиться оцінка реагування країни на спалах поліомієліту (OBRA).
Особлива увага приділялась недопущенню зараження поліомієлітом у період прибуття хасидів в нашу країну, а також постійна комунікаційна робота з батьками дітей ромів у період спалаху.

«У 2021 було виявлено 2 випадки поліомієліту в Україні. На тлі пандемії COVID-19 наша медична система отримала ще один значний виклик. Нам необхідно було підійти до цієї ситуації стратегічно. Ми поставили перед собою великі завдання - підвищили чутливість епіднагляду; створили систему, яка повинна стабільно працювати та може виявляти нові випадки. Наразі ми зробили чимало активностей, щоб покращити найважливіші компоненти. Ми також провели форсовану імунізацію для переривання передачі вірусу серед дітей від 6 місяців до 6 років та провели активну комунікаційну кампанію. Разом із партнерами ми оцінюємо наші наступні кроки щодо подолання спалаху», — Олександр Мацьков, заступник генерального директора ЦГЗ.