• 04.05.2024

Профілактика цукрового діабету в рамках тижня громадського здоров’я

Тра 25, 2023

У рамках тижня громадського здоров'я завідувач Новоархангельського

відділення ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Олена Скрицька була присутня на прийомі пацієнтки з діагнозом "цукровий діабет" сімейним лікарем Новоархангельської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Олени  Прийми.

У пацієнтки виміряли рівень глюкози в плазмі крові. З пацієнткою проведено бесіду із профілактики цукрового діабету, роз'яснення щодо ризиків та ускладнень, які можуть виникнути при цій хворобі.

Фахівці наголошують: важливо уникати сидячого способу життя і приділяти спорту щонайменше дві з половиною години на тиждень.

Організму легше підтримувати нормальний рівень цукру в крові, якщо ви не маєте зайвої ваги. Але якщо вам потрібно схуднути, краще це робити повільно, втрачаючи не більше 0,5-1 кг на тиждень.

Щоб знизити ризик серцевих захворювань, відмовтесь від паління та стежте за рівнем холестерину.

Обов’язково проконсультуйтесь з ендокринологом! При виявленні у себе описаних вище симптомів, а також завищеного вмісту цукру в аналізі крові, обов’язково зверніться за консультацією до лікаря ендокринолога.

Самолікування може нашкодити вашому здоров’ю!