• 03.05.2024

Тренінг «Холодовий ланцюг та управління вакцинами»

Чер 5, 2023

Фахівці ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», відповідальні за холодовий ланцюг, Крістіна Балаєвич та Світлана Свєташева разом із 60 фахівцями з регіональних центрів контролю та профілактики хвороб пройшли навчання щодо управління вакцинами та умов дотримання холодового ланцюга на рівні своїх областей.

Дводенний національний тренінг «Холодовий ланцюг та управління вакцинами» відбувся 1-2 червня 2023 року в місті Київі. Це один із обов’язкових етапів навчання фахівців Центрів контролю та профілактики хвороб, що МОЗ реалізує разом зі Світовим банком та міжнародними партнерами. Експерти UNICEF стали тренерами проєкту з використання холодового обладнання: розповіли фахівцям регіональних Центрів про систему «холодового ланцюга» та управління вакцинами.
Частини функцій з імунопрофілактики до Центрів контролю профілактики хвороб передали у травні, відповідну постанову ухвалив Уряд. Йдеться про функцію з доставки, зберігання, розподілу та дотримання умов холодового ланцюга під час транспортування, зберігання та використання медичних імунобіологічних препаратів для профілактичних щеплень. Це дозволить посилити контроль за всіма етапами роботи з вакциною на рівні регіонів.