• 05.05.2024

Чергове засідання: техногенно-екологічна безпека (ТЕБ) та надзвичайні ситуації (НС)

Лип 7, 2023

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук взяла участь у черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) та надзвичайних ситуацій (НС). Члени комісії опрацювали питання щодо готовності центральних та місцевих органів виконавчої влади стосовно забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення в літній період та стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в Україні.

За словами Надії Оперчук, державна установа «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» готова відправляти спеціально обладнаний автобус по області для проведення безоплатних щеплень населенню у всіх куточках області.

Наразі триває «наздоганяюча» кампанія із вакцинації дітей. Сatch-up кампанія впроваджується Центром відповідно до затвердженого плану МОЗ України від 12 червня 2023 року. Протягом кампанії отримають щеплення діти до 17 років, які зовсім не щеплені або пропустили щеплення проти кору, епідемічного паротиту, краснухи.