• 20.05.2024

Бобринецьке відділення: про комунікаційні заходи в період проведення catch-up «наздоганяючої» кампанії з профілактики кору

Сер 1, 2023

Працівники Бобринецького відділення Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб у межах своєї компетенції провели санітарно-освітню роботу серед населення району, використовуючи доступні методи й способи: бесіди, лекції, поширення інформації відповідного напрямку, ознайомлення з наявними буклетами із профілактики кору, популяризації імунопрофілактики, як захистити себе та своїх близьких від інфекційних хвороб в організаціях та установах різних напрямків роботи.

Фахівці Бобринецького відділення Центру:
• Підготовили відповідні інформаційні листи керівникам відділів освіти Бобринецької та Кетрисанівської ОТГ «Про проведення «наздоганяючої» catch-up кампанії з профілактики кору» (від 25.07.2023р. №327/17.1).
• Провели нараду з сімейними лікарями Кетрисанівської ЦПМСД, на якій наголосили на важливості вакцинації від дифтерії, правця, поліомієліту, які в разі потреби можуть бути проведені у поєднанні з вакциною КПК.
• Надрукували статтю в місцевій газеті «Честь хлібороба» №55 від 29.07.23 р. «В Україні стартувала «наздоганяюча» кампанія з вакцинації від кору».
• Провели роз’яснювальну роботу в ДНЗ №1 «Сонечко», ДНЗ №2 «Ромашка» Бобринецької міської ради та індивідуальні бесіди з батьками про важливість щеплення дітей згідно з Календарем профілактичних щеплень.
• Організували та провели низку комунікаційних заходів у період проведення «наздоганяючої» catch-up кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи з 20.07.23 по 31.07.23 рр.