• 20.05.2024

Моніторинговий візит до спільної точки ЮНІСЕФ щодо проведення «наздоганяючої» catch-up кампанії

Сер 3, 2023

Провідні фахівці відділу імунопрофілактики ДУ «Кіровоградський центр контролю та профілактики хвороб» 31 липня 2023 року у межах моніторингового візиту відвідали наукову бібліотеку ім. Дмитра Чижевського.

У спільній точці ЮНІСЕФ розповіли про проведення вакцинації проти кору, паротиту та краснухи дитячого населення області, в тому числі внутрішньо переміщених осіб. У ході зустрічі з фахівцями освітньої платформи обговорили нагальні питання профілактики інфекційних захворювань шляхом імунізації, забезпечили друкованими матеріалами просвітницької тематики для постійних учасників «круглих столів», зібрань громадських організацій та студентської молоді.

У ході цікавої, плідної зустрічі запропонували проводити в подальшому моніторингові візити до спільних точок ЮНІСЕФ в інших населених пунктах області з метою своєчасного виконання «Обласного Плану проведення «наздоганяючої» catch-up кампанії з вакцинації проти кору дитячого населення».

З обласного складу вакцину доставили на субрегіональні склади області для роботи в третьому кварталі року. З педіатром установи обговорили основні завдання, які повинен виконувати медичний працівник, щоб своєчасно провести якісну сесію імунізації. Звернули увагу на протипоказання для вакцинації КПК та випадки побічних реакцій після застосування вакцини внаслідок недотримання правил техніки імунізації або вакцинування дітей, які мають хронічні захворювання.