• 20.05.2024

На Кіровоградщині активно триває сatch-up кампанія з вакцинації проти кору

Сер 23, 2023

Головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук  разом із фахівцями відділу імунопрофілактики ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» взяла  участь в селекторній  нараді  щодо статусу реалізації наздоганяючої вакцинальної кампанії КПК.

Під час заходу проаналізували стан реалізації «catch-up» (наздоганяючої) кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення, відповідно до затверджених регіональних Планів.

Станом на 19 серпня 2023 року в Кіровоградській області виконано 1421 щеплень (19,5%) із запланованих 7296 щеплень, визначених під час мікропланування. У тому числі першу дозу отримали 606 не щеплених дітей віком від 2 до 17 років, що склало 18,8% від запланованої кількості дітей, другу дозу отримали 815 дітей від 7 до 17 років – 20,0%.

Наголосили на необхідності проведення роботи із надавачами медичних послуг щодо коректного та своєчасного внесення даних в ЕСОЗ.

Надія Оперчук підкреслила, що у разі надання звернень громадян Національної гарячої лінії МОЗ та ЮНІСЕФ «Спільно до здоров'я» необхідно уточнювати район населених пунктів, де виявлена проблема.

З метою покращення показників охоплення щепленнями дітей проти кору, паротиту, краснухи, необхідно активізувати роботу з надолужування щеплень та забезпечити доступність до послуг вакцинації усіх підлягаючих контингентів, у тому числі й вимушено переміщених осіб.