• 20.05.2024

Брифінг у Кіровоградській ОВА: вакцинація – найефективніший спосіб захисту від інфекційних захворювань

Сер 24, 2023

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук провела брифінг в Кіровоградській обласній військовій адміністрації, де повідомила результати реалізації catch-up кампанії із вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи.

Надія Оперчук зазначила, що у Кіровоградській області щеплено 1280 дітей від кору, епідемічного паротиту та краснухи. Всього на Кіровоградщині майже 10 тисяч дітей, які несвоєчасно отримали щеплення.

«Планова вакцинація дітей від кору, паротиту і краснухи триває. В рамках catch-up кампанії в області працюють 25 мобільних бригад. Вакцини в області достатньо. На складі є 8,5 тисяч доз вакцини. Тобто її вистачить і для внутрішньо переміщених осіб, і людей, які проїжджають транзитом. Вакцинували 61% дітей у віці одного року і 58% дітей у віці шести років», - повідомила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області.

Надія Оперчук наголосила, що кір до цього часу одна із найзаразніших вірусних інфекцій. А не щеплена дитина несе великий ризик для інших дітей, саме тому цим категоріям дітей пропонують різні форми навчання – онлайн, інклюзивне або дистанційне.

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області нагадує, що отримати щеплення можна  не лише проти кору, краснухи та паротиту, а проти будь-яких інфекцій.