• 02.05.2024

Надія Оперчук: «Групи швидкого реагування на надзвичайні ситуації в режимі «Повна Готовність»

Вер 8, 2023

Головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук взяла участь в інформаційно-навчальній акції, присвяченій Всесвітньому дню надання першої медичної допомоги.

Посадовиця наголосила, що Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗУ в межах своїх повноважень у період воєнного стану працює в режимі «повна готовність». Працівники держустанови готові брати участь у заходах щодо:

  • реалізації заходів цивільного захисту населення і територій;
  • контролю за станом навколишнього природного середовища;
  • визначення санітарно-гігієнічної та епідемічної ситуації;
  • системи моніторингу і прогнозуванні надзвичайних ситуацій.

Кропивничан навчали, як правильно робити штучне дихання, непрямий масаж серця та зупиняти кровотечу. Майстер-класи провели представниці Червоного Хреста. Вони пояснили, що штучне дихання – це найефективніший та найнеобхідніший реанімаційний захід. Найдієвішим вважається метод першої медичної допомоги «рот-у-рот» та «рот-у-ніс».

У період введення бойових дій варто врахувати небезпеку використання супротивником хімічної зброї та радіаційного ураження.

Сподіваємося ця інформація ніколи не знадобиться нам на практиці. Та щоб бути обізнаним і знати як треба діяти, щоб вижити, наші фахівці готові надати основні рекомендації. Які ознаки отруєння хлором та яка перша допомога при отруєнні хлором. Ознаки отруєння хлором та яка перша медична допомога. Як захистити себе при радіаційній аварії, які засоби індивідуального захисту та коли приймати препарати йоду.

Сьогодні наші фахівці готові до майстер, до надання порад та рекомендацій.

Ми вистоїмо. Перемоги нам та Миру. Слава Україні.