• 05.05.2024

БПР: шанс пройти тематичне тестування та отримати сертифікати

Жов 18, 2023

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук разом із фаховою лікаркою вищої кваліфікаційної категорії Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталією Бойченко та завідувачкою вірусологічною лабораторією Світланою Сошко провели вебінар із безперервного професійного розвитку (БПР) на тему: «Ботулізм та його небезпека. Етіологія, епідеміологія, клініка, діагностика та профілактика».

У навчанні взяли участь керівники відділів інфекційного контролю та лікарі -координатори з гігієни рук закладів охорони здоров’я та центрів контролю та профілактики хвороб багатьох областей України, керівники центрів первинної медико-санітарної допомоги, лікарі загальної практики – сімейні лікарі, лікарі закладів/установ соціального захисту населення та інші відповідальні особи.

Під час вебінару висвітлені питання щодо етіології захворювання, збудників ботулізму, порядок надання екстрених повідомлень та розслідування випадків захворювання на ботулізм, профілактика та діагностика, найбільш часті джерела зараження, міоплегічний синдром та багато іншого.
Після завершення семінару запрошені до участі мали змогу пройти тестування та отримати сертифікати.