• 05.05.2024

Близько двох сотень профілактичних щеплень , у т. ч. маломобільним групам населення, виконали в Олександрійській громаді

Жов 18, 2023

У громадах регіону продовжує працювати вакцинальний автобус Кіровоградського обласного центру контролю і профілактики хвороб.

17.10.2023 року виїздили до Олександрійської територіальної громади.

Фахівці Центру організували роботу та разом із мобільною вакцинальною бригадою провели щеплення дитячого та дорослого населення в Олександрійському геріатричному пансіонаті та Новопразькій спеціальній школі Олександрійського району.

Під час виїзду безкоштовно вакцинували проти дифтерії, правця, кору, краснухи, епідемічного паротиту та COVID-19; провели 193 щеплення, серед них –  маломобільні верстви населення громади, медичні працівники, педагоги та школярі зазначених закладів.

Водночас фахівці Центру провели роз’яснювальну роботу про важливість профілактичних щеплень дорослим та дітям проти дифтерії та правцю. Принагідно нагадали, що в області триває catch-up (наздоганяюча) кампанія, у межах якої дітей вакцинують від кору, паротиту і краснухи.

Нагадуємо, Кіровоградський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ отримав автобус для вакцинації у межах проєкту, який націлений на зміцнення імунізації населення під час війни.