• 01.05.2024

Вакцинальний автобус у Світловодській громаді: безкоштовно зробили майже сотню щеплень

Жов 27, 2023

Вакцинальний автобус Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб працював у Світловодській громаді.
Фахівці центру організували роботу із виїзду та разом із мобільною вакцинальною бригадою Світловодського ЦПМСД провели щеплення дитячого та дорослого населення в КЗ «Світловодська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради» та КЗ «Світловодська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів №2 КОР».
Виїзна вакцинація здійснюється у громадах із метою прискорення темпів виконання обсягу рутинних щеплень. Під час виїзду безкоштовно вакцинували від поліомієліту, дифтерії, правцю та COVID-19. Серед щеплених – вихованці вищезазначених навчальних закладів, а також педагоги та персонал, що обслуговує.
Водночас фахівці центру провели роз’яснювальну роботу щодо важливості профілактичних щеплень, як для дітей, так і дорослого населення.
Принагідно нагадали, що в області триває catch-up (наздоганяюча) кампанія, у межах якої дітей вакцинують від кору, паротиту і краснухи.
Нагадуємо: Кіровоградський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ отримав автобус для вакцинації у межах проєкту, який націлений на зміцнення імунізації населення під час війни.