• 03.05.2024

12 грудня – Всесвітній день загального медичного забезпечення

Гру 12, 2023

Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно з Центром громадського здоров'я України надає інформацію:

12 грудня відзначається Всесвітній день загального медичного забезпечення. Його тема у 2023 році — "Здоров'я для всіх: час діяти".

Загальне медичне забезпечення означає, що всі люди мають доступ без будь-якої дискримінації до комплексних та якісних медичних послуг у разі потреби, не зазнаючи фінансових труднощів. Загальне медзабезпечення включає весь комплекс основних медичних послуг — від зміцнення здоров'я до профілактики, лікування, реабілітації та паліативного догляду протягом усього життя.

Навіть незначні проблеми зі здоров’ям можуть суттєво впливати на якість життя, рівень щастя та стресу. Тож дуже важливо, щоб всі країни могли забезпечити своїх громадян всім необхідним для збереження здоров'я і життя – https://bit.ly/3RgrMb5

В Україні універсальним покриттям потреб пацієнтів є Програма медичних гарантій, за якою пацієнт може отримати безоплатно низку медичних послуг.