• 02.05.2024

Тренінг «Імунізація на практиці»: холодовий ланцюг та безпека ін’єкцій

Січ 24, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук відкрила тренінг «Імунізація на практиці».

Практичні навчання для відпрацювання проведення профілактичних щеплень відбулися для лікарів та медичних сестер Центрів первинної медико-санітарної допомоги Олександрії, Знам’янки, а також Онуфріївської, Петрівської та Великоандрусівської селищних рад.

Надія Оперчук спільно із фахівцями відділу імунопрофілактики Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб передала представникам різних лікарських спеціальностей та молодшим спеціалістам із медичною освітою у сфері імунізації наступні практичні знання:

  • Холодовий ланцюг (модуль 2), обладнання холодового ланцюга в ЗОЗ, пристрої моніторингу температури, розміщення вакцин в обладнанні холодового ланцюга, базові принципи обслуговування обладнання холодового ланцюга, тест на струшування.
  • Підготовка термоконтейнера для перенесення вакцин, кондиціонування холодоелементів, розміщення вакцин у холодильнику, тест на струшування, дії у разі несправності холодильника чи відключення електропостачання.
  • Безпека ін’єкцій (модуль 3): використання засобів для безпечних ін’єкцій, запобігання травмування голками, видалення використаних голок та шприців.
  • Безпека ін’єкцій - практичні відпрацювання: підготовка вакцинального столика для стаціонарних та виїзних сесій.