• 24.04.2024

У двох мешканців Кіровоградській області підозрюють лептоспіроз

Лип 30, 2019

     Лікарі підозрюють захворювання на лептоспіроз у 26-річного мешканця Гайворонського району та 33-річного жителя Благовіщенського району.  Обидва хворих в стані середньої важкості перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні одного із закладів охорони здоров’я області. 

     Фахівцями ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводиться епідеміологічне розслідування цих випадків та вже з’ясовано, що обидва чоловіки періодично купалися, ловили рибу та раків у ставку с.Таужне Гайворонського району. Вивчаєються також інші можливі шляхі інфікування хворих. Обидва постраждалих мають собак, власні  домашні господарства (качки, кролі та кури), що не виключає заселеність садиб мишовидними гризунами, які переносять цю інфекцію.

     До завершення розслідування цих випадків та проведення лабораторних досліджень, голові Таужненської сільської ради рекомендовано тимчасово заборонити купання у місцевому ставку та організувати проведення дератизаційних заходів, направлених на знищення та зменшення чисельності мишовидних гризунів.   

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua

1 252 Переглядів