• 03.05.2024

Чергова вакцинальна виїзна сесія «Захистись!»: юних жителів Черняхівки імунізували проти інфекційних хвороб

Лют 26, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук узяла участь у круглому столі щодо вакцинації проти кору в межах проєкту «Захистись!».
Профілактичні щеплення провели у Соколівській територіальній громаді.
Вакцинальну сесію спрямували на підвищення обізнаності мешканців стосовно імунізації дітей, захищеності їх від небезпечних інфекцій, зокрема, вакцинацію проти кору.
Генеральна директорка Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Надія Оперчук, голова Соколівської територіальної громади Ольга Нестеренко, пастор церкви Вікторія, завідувачка відділу імунопрофілактики Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталя Дьяченко, головний лікар КНП ЦПМСД Артем Охріменко, головна медична сестра Ганна Щур, сімейна лікарка Соколівської амбулаторії Людмила Черненко та медична сестра Ольга Пташник обговорили питання вакцинації дітей згідно з Національним календарем щеплень.
Фахівці Центру провели бесіди з батьками дітей, котрі підлягають щепленню. Малечі підготували подарунки, зокрема, книжечки «Лілі, яка потоваришувала з вірусами», «Кір: швидкий і небезпечний», «Казка про те, як стати супергероєм» та гостинці.
Матеріал підготовлено у рамках проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.