• 02.05.2024

Фахівці Центру провели практичний захід із фіт-тестування для медичних працівників інфекційних відділень

Бер 15, 2024

У межах впровадження інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я та до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом фахівці відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю обласного центру контролю та профілактики хвороб провели практичний захід із фіт-тестування для медичних працівників інфекційних відділень КНП «Центральна міська лікарня» Кропивницької міської ради».

Для індивідуального захисту медичні працівники, які мають ризик інфікування, або надають медичну допомогу хворим на туберкульоз та інші аерогенні інфекції, використовують такі засоби захисту органів дихання, як протиаерозольні респіратори.

Для правильного вибору розміру індивідуального респіратора і правильного його надягання, перед першим застосуванням необхідно провести якісний або кількісний тест на щільність прилягання респіратора до обличчя (фіт-тест). Надалі фіт-тести проводять не рідше одного разу на рік, а також у разі переходу на інший вид респіратора та зміни анатомії обличчя (зміна маси тіла, косметична хірургія тощо).

Фахівці відпрацювали правила одягання та знімання респіраторів, працівники дізналися, чи підходить конкретна модель респіратора параметрам обличчя.

Фіт-тест гарантує, що за умови правильного підбору розміру та коректного надягання, респіратор буде підходити для захисту конкретній особі.