• 13.05.2024

Селекторна онлайн-нарада щодо реформи шкільного харчування: підсумки регіонального впровадження стратегії та перспективи розвитку

Кві 10, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук взяла участь у селекторній онлайн-нараді «Реформа шкільного харчування: підсумки регіонального впровадження стратегії та перспективи розвитку», що впроваджується за ініціаюється першою леді України Оленою Зеленською та заступником керівника Офісу Президента України Олексієм Кулебою.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко вважає, що реформа шкільного харчування є пріоритетним та свідомим вибором, і успішний результат її втілення залежить від консолідації зусиль усіх. Дана реформа націлена на допомогу дітям сформувати навички здорового харчування і прищепити культуру здорового способу життя ще за дитинства, що дасть можливість таким чином уникнути проблем з їхнім здоров’ям у майбутньому.

На онлайн-нараді були присутні начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович, заступниця начальника ОВА Катерина Колтунова, директорка департаменту освіти і науки Ельза Лещенко та начальник головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області Ігор Бойчук.

На Кіровоградщині розроблено регіональну стратегію реформування шкільного харчування: 22 шкільні об’єкти є претендентами на реконструкцію та занесені в систему DREAM.