• 13.05.2024

«Моє здоров’я – моє право» –урок для учнів 9-го класу до Всесвітнього дня здоров’я та проти тютюнокуріння

Кві 11, 2024

Завідувач відділу профілактики неінфекційних захворювань Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Дмитро Орлов провів урок для учнів 9-Б класу комунального закладу «Гірнича гімназія Кропивницької міської ради» на тему: «Здоров’я понад усе!» (до «Всесвітнього дня здоров’я (World Health Day) - 7 квітня).

Тема Всесвітнього дня здоров'я 2024 року була сформульована як «Моє здоров'я – моє право».

Тема цього року покликана сприяти утвердженню права кожної людини, де б вона не знаходилася, на якісне медичне обслуговування, освіту та інформацію, а також на безпечну питну воду, чисте повітря, належне харчування, якісне житло, екологічне середовище та свободу від дискримінації.

Всесвітній день здоров’я – це зайвий привід згадати про себе та своїх рідних, скорегувати спосіб життя та замислитися про можливі наслідки своїх дій. Будьте здоровими!

Говорили і про недопустимість куріння, що може стати причиною таких захворювань, як атеросклероз, гіпертонічна хвороба, гастрит, гастроентероколіт, міокардіодистрофія, рак легенів, хронічний бронхіт, емфізема легенів, коронарна хвороба серця.

У наш час здоров’я – це не просто відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища. Не куріть, займайтеся спортом та бдьте здорові!