• 13.05.2024

Фахівці Центру провели руханку та агітували за життя без тютюну

Кві 11, 2024

Щороку Всесвітній день здоров’я проходить під знаком однієї, важливої для суспільства теми.

Цьогорічна тема Всесвітнього дня здоров’я – «Моє здоров’я, моє право», тож фахівці Онуфріївського відділення Олександрійського районного відділу Кіровоградського обласного центру контрою та профілактики хвороб узяли активну участь у прибиранні території Онуфріївського дендропарку та провели руханку.

Нагалошували, що здоров’я — це не життя без хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища.

За даними вчених, здоров’я залежить від багатьох чинників: більше ніж на половину воно обумовлене способом життя людини, близько 40% — соціальними й природними умовами життя, 10% припадає на спадковість.

Фахівці Центру провели антинікотинову пропаганду, наголосили, що здоровий спосіб життя та куріння – несумісні, що тютюнозалежність є однією з найбільших загроз для здоров’я людини, оскільки воно може спричинити різні захворювання внутрішніх органів. Куріння викликає захворювання серцево-судинної системи, легенів, органів травлення тощо.