• 06.05.2024

Екофорум про посилення стійкості та експертного потенціалу екоактивістів Кіровоградської та Миколаївської областей

Кві 24, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук взяла участь у міжрегіональному екофорумі південних регіонів.

На заході, що відбувся у рамках проєкту про посилення стійкості та експертного потенціалу екоактивістів Кіровоградської та Миколаївської областей, були присутні перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк, радник голови обласної ради Валерій Кальченко, представники територіальних громад Кіровоградської та Миколаївської областей, інші поважні особи.

Організатором форуму виступила громадська організація «Флора».

Надія Оперчук зазначила, що з початку повномасштабного вторгнення фахівці очолюваного нею Кіровоградського обласного центру контроль та профілактики хвороб створили групи швидкого реагування на хімічні, епідемічні, дезінфекційні та радіаційні загрози. Також подякувала ГО «Флора» за небайдужість до навколишнього середовища.

На заході обговорили найактуальніші питання екологічної політики, а також представили успішні практики та ініціативи:

  • Звітування координаторів екологічних кампаній про результати діяльності у громадах Кіровоградської та Миколаївської областей.
  • Обмін досвідом природоохоронної діяльності між представниками Кіровоградської та Миколаївської областей.
  • Обговорення проблемних питань в галузі охорони довкілля з екоактивістами, представниками органів державної влади та місцевого самоврядування Кіровоградської та Миколаївської областей.

Екофорум став унікальною можливістю для спільної роботи, обміну ідеями та досвідом у сфері екології та сталого розвитку.