• 17.05.2024

У Бобринецькій громаді провели виїзну вакцинальну сесію

Кві 29, 2024

Виїзну сесію здійснили фахівці Бобринецького відділення Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб та КНП «Кетрисанівський ЦПМСД» у с. Верхньоінгульське Кетрисанівської громади в межах проведення Всесвітнього тижня імунізації.

Провели щеплення проти дифтерії па правця.

Під час виїзду здійснили інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення з питань популяризації імунопрофілактики та розповсюдженням тематичної наочності.

Також у Верхньоінгульській школі для учнів та персоналу проведена інтерактивна лекція «Вакцинація – це важливо» з врученням пам’яток. Учням розповіли про необхідність вакцинації згідно з Національним календарем щеплень. У нашій країні кожна дитина до 16 років має отримати щеплення проти десяти інфекційних захворювань:

  • туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, вірусного гепатиту В, кору, краснухи, епідемічного паротиту, гемофільної інфекції.

Окрім обов’язкових, існують ще так звані рекомендовані щеплення проти деяких інших інфекційних хвороб, які легко поширюються і можуть призвести до важких наслідків.

Йдеться про щеплення

  • від грипу, гепатиту А, вітряної віспи, ротавірусної, пневмококової, менінгококової та папіломавірусної інфекцій.

Важливо захистити себе та тих, хто навколо нас.

Не всі можуть бути вакциновані, зокрема ті, хто серйозно хворий.

Вони залежні від тих, хто щеплений.