• 26.04.2024

Епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ в Україні та в Кіровоградській області стала більш напруженою

Січ 31, 2020

     Як вберетись від ГРВІ, грипу,симптоми, лікування і корисні поради щодо здорових звичок –  на всі ці запитання відповіла в.о. директора ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» Надія Оперчук під час зустрічі із студентами Вищого професійного технічного училища №9, що у Кропивницькому.

     Своє спілкування із аудиторією Надія Оперчук, розпочала із актуальних питань, пов’язаних із  розповсюдженням коронавірусної інфекції 2019-nCoV. З огляду на те, що  Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію в світі в сфері громадської охорони здоров’я через глобальний спалах коронавірусу. Про сам коронавірус, про шляхи його передачі, симптоми, інкубаційний період, про ризики та відсутність специфічного лікування та специфічної профілактики на сьогодні – все це цікавило аудиторію.

     Проте, як підкреслила Надія Оперчук, нині у мешканців області більша ймовірність заразитись звичними для нас ГРВІ чи грипом.  Ми наближаємость до епідеімчного порогу з цих захворювань, вже зареєстровано 5 лабораторно-підтверджених випадків грипу в області.  Це грип типу А.

     Спільно з аудиторією було оговорено різницю в симптомах між ГРВІ та грипом, важливість своєчасного звернення до лікаря і проведення як специфічної так і неспецифічної профілактики. Імбир, мед, зелений час, часник і цибуля – це далеко не весь ряд продуктів, які при повсякденному вживанні підвищують стійкість організму до сезонних інфекційних хвороб.

     Вакцинація –  цю тему, забігаючи наперед, актуалізували підлітки.

     «Кількість людей, які вакцинуються від грипу збільшуються з кожним роком. Вакцинація доводить свою дієвість. Наразі, аптечна мережа може запропонувати вакцини різних виробників і вже самі ви вирішуєте, що для вас краще» – підкреслила фахівець.

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua

724 Переглядів