• 29.03.2024

Де безпечно купатись в області!

Чер 7, 2017

В травні 2017 року, в рамках санітарно-гігієнічного моніторингу досліджувалась вода річкова в межах розташування традиційних місць відпочинку населення на воді.

Всього досліджено 10 проб води за санітарно-хімічними показниками, із них не відповідає гігієнічним вимогам 3 (30%); за мікробіологічними показниками досліджено 31 проба, із них не відповідає гігієнічним вимогам 3 (9,7%), а саме:

В м.Кропивницький:

  • на Новомиколаївському “пляжі” (річка Інгул) вода за санітарно-мікробіологічними, санітарно-хімічними, паразитологічними та токсикологічними показниками відповідає гігієнічним нормативам;

  • на Ковалівському “пляжі” (річка Інгул) вода за санітарно-мікробіологічними, паразитологічними та токсикологічними показниками відповідає нормативній документації. За санітарно-хімічними показниками виявлено перевищення по вмісту заліза – 0,36 мг/дм.куб. при нормі 0,3 мг/дм.куб.;

  • на пляжі «Міський сад» (річка Сугоклея) вода за санітарно-мікробіологічними, паразитологічними та токсикологічними показниками відповідає нормативній документації; за санітарно-хімічними показниками – перевищення по вмісту заліза – 0,43 мг/дм.куб. при нормі 0,3 мг/дм.куб., рН 8,69 од. при нормі 6,5- 8,5 од.

З пляжів також були відібрані та досліджені проби грунту,  які відповідають санітарним нормативам.

Кіровоградський район:

Обознівське водосховище річкова вода за санітарно-мікробіологічними, паразитологічними та токсикологічними показниками відповідає нормативній документації. За санітарно-хімічними показниками виявлено перевищення по вмісту заліза – 0,37 мг/дм.куб. при нормі 0,3 мг/дм.куб.

В м.Олександрія з р.Інгулець та р.Березівка в межах розташування місць масового відпочинку на воді відібрано та досліджено 4 проби води річкової за санітарно-хімічними показниками, без відхилень та 11 проб за мікробіологічними показниками, з яких 2 не відповідали гігієнічним  нормативам, а саме:

  • проба води з р.Березівка в межах місця масового відпочинку та купання (р-н 8 школи) – не відповідає вимогам нормативу за мікробіологічними показниками (індекс ЛПКП дорівнює 15000 (при нормативному значенні 5000);

  • проба води з р.Інгулець в межах місця масового відпочинку та купання, район с.Звенигородка – не відповідає вимогам нормативу за мікробіологічними показниками (індекс ЛПКП дорівнює 11000 (при нормативному значенні 5000).

В Олександрійському районі з  пляжу с.Войнівка та місця відпочинку в районі Войнівського водосховища –  досліджено 5 проб води за мікробіологічними показниками та 2 проби за санітарно-хімічними показниками, без відхилень.

В Петрівському районі з пляжу на р.Інгулець досліджено 1 пробу за мікробіологічними показниками, яка відповідає санітарним нормативам.

В Онуфріївському районі місця масового відпочинку та купання (ставок) в смт.Онуфріївка та смт.Павлиш досліджено 8 проб за мікробіологічними показниками,  всі відповідають санітарним нормативам.

В м.Світловодськ:

  • Світловодський міський пляж на р.Дніпро — досліджено 1 пробу за мікробіологічними показниками, яка відповідає санітарним нормативам;

  • 1 проба води з пляжу “Власівський” – не відповідає вимогам нормативу за мікробіологічними показниками (індекс ЛПКП дорівнює 7500 (при нормативному значенні 5000).

Шановні жителі області! Для відпочинку та купання вибирайте тільки  ті водойми, вода в яких лабораторно перевірена та відповідає санітарним нормам.

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на  www.labcentr.kr.ua.

 

994 Переглядів