• 28.04.2024

Всесвітній день прогулянки

Чер 19, 2021

          19 червня проводиться Всесвітній день прогулянки. World Sauntering Day створений в 1979 році WT Rabe у відповідь на зростаючу популярність бігу підтюпцем.

Ідея дня полягає в тому, щоб спонукати людей не поспішати і краще оцінити красу навколишнього світу.

Свіже повітря, свіжі ідеї !

          Пандемія COVID-19 та обмежувальні заходи, прийняті для боротьби з розповсюдженням вірусу негативно вплинули на психічне здоров’я та на фізичну активність більшості людей нашої планети. На сьогодні люди настільки звикли до здобутків цивілізації, що зовсім забули про користь піших прогулянок.

          Піші прогулянки – це один із найбезпечніших способів підтримувати соціальну дистанцію. Вони приносять користь вашому тілу та мозку. Ходьба – абсолютно безкоштовна. Ризик травм, пов’язаний з ходьбою, невеликий, що робить її доступною для більшості людей, включаючи насамперед людей похилого віку. Краще починати з невеликих дистанцій, поступово просуватися до довших маршрутів.

          Перебування на свіжому повітрі підвищує рівень кисню в крові. Це добре позначається не тільки на нашій фізичної діяльності, але і на наших розумових здібностях: поліпшується пам’ять, концентрація уваги збільшується, а мислення більш чітке та продуктивне. 

          Також було доведено, що свіже повітря сприяє очищенню легень, що так необхідно при відновленні після перенесеного COVID-19, допомагає більш ефективно перетравлювати їжу, нормалізує артеріальний тиск і частоту серцевих скорочень, зміцнює імунну систему, знижує рівень ожиріння і зміцнює сімейні зв’язки, що веде до більш здорового стану.

          Прогулянка перед сном покращує настрій та зменшує втому, а також перемагає почуття тривоги ізоляції та самотності. Це поліпшить ваш сон та подовжить тривалість вашого життя.

Пам’ятайте: зовсім прості речі теж здатні вирішити багато проблем!

825 Переглядів