• 26.04.2024

В Кіровоградській області зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції

Чер 21, 2017

         20 червня 2017 року в Кіровоградській області зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед дітей дошкільного навчального закладу в м.Помічна Добровеличківського району Кіровоградської області.

         На даний час захворіло 5 дітей. Хворі діти госпіталізовані в інфекційне відділення Добровеличківської центральної районної лікарні.

         Фахівцями Добровеличківського районного лабораторного відділення  Державної  установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України»  20 червня 2017р. в дошкільному навчальному закладі та у домашніх вогнищах хворих дітей розпочато епідеміологічне розслідування.  Організовано повний комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів, в т.ч. проведені заключні дезінфекції.

         Для з’ясування причин та обставин виникнення захворювань у дошкільному навчальному закладі та у домашніх вогнищах відібрані проби для бактеріологічних досліджень. Всього відібрано 103 проби з об’єктів навколишнього середовища, бактеріологічно обстежено 5 хворих дітей та 40 осіб, які перебували з ними у контакті. Лабораторні дослідження відібраних проб та біологічного матеріалу від людей тривають.

         Про реєстрацію спалаху нами  повідомлено Український центр з контролю  та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України, департамент охорони здоров’я Кіровоградської обласної державної адміністрації, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області та Добровеличківську районну державну адміністрацію.

          Проведення протиепідемічних та профілактичних заходів по спалаху знаходиться під контролем керівництва ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України».

 

 

Заступник директора                                                                           Н.І.Оперчук

 

Завідувач відділу епідеміологічного

нагляду (спостереження) та профілактики

інфекційних захворювань                                                             Т.В. Ланкмілєр            

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

1 681 Переглядів