• 26.04.2024

Дослідження води питної водопровідної, колодязної, зі свердловини та поверхневого водоймища

Лип 3, 2021

Згідно замовлення ГО «Флора» фахівці санітарно-гігієнічної лабораторії ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» дослідили проби води питної колодязної, води питної зі свердловин, води питної водопровідної та води з поверхневого водоймища на санітарно-хімічні, радіологічні та санітарно-мікробіологічні показники.

Проби води питної колодязної відбиралися м. Новомиргород (1 зразок), с. Коржеве (1 зразок), с. Дібрівка (1 зразок), с. Шляхове (1 зразок), м. Бобринець (2 зразки). Вода питна із свердловини відбиралася для дослідження в м. Новомиргород (1 зразок), м. Бобринець (2 зразки). Проби води питної водопровідної було взято в м. Бобринець (1 зразок).

За санітарно-хімічними показниками та санітарно-мікробіологічними показниками жодна з проб води не відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Досліджений зразок води з поверхневого водоймища м. Бобринець, р. Сугоклея за санітарно-хімічними показниками та мікробіологічними показниками також не відповідає вимогам ДСП №173 від 19.06.96 р. «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів».

Результати дослідження були передані замовнику згідно укладеного договору.

1 080 Переглядів