• 28.04.2024

Робоча нарада Кропивницької міської ради

Лип 22, 2021

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук прийняла участь у нараді Кропивницької міської ради з питання «Оцінка ризиків і розробка проєкту реабілітації для майданчика несанкціонованого сховища радіоактивних відходів «Веселівське родовище» у Кіровоградській області».

 

У режимі on-line взяли участь партнери проєкту: провідні спеціалісти Швеції і Норвегії, фахівці Державного агентства України з управління зоною відчуження, Державної інспекції ядерного регулювання України, ТОВ «АФ Україна».

 

В порядку денному крім презентації графіку проєкту та ключових етапів розглядалися питання про хід реалізації проєкту та досягнуті результати, а саме такі завдання: збір інформації, проміжні заходи з безпеки та захищеності з презентацією невідкладних заходів; розробка програми радіологічної характеризації та моніторингу. Також приділялася увага завданням, які заплановані на наступний період.

 

Мета цього проєкту – зробити сховище радіаційно безпечним і щоб його стан відповідав національним і міжнародним стандартам безпеки для зберігання та захоронення радіоактивних відходів.

1 189 Переглядів