• 03.05.2024

Чергові навчальні тренінги для мобільних бригад з вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19

Сер 19, 2021

На базі ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, впродовж 18-19 серпня проводиться тренінг для регіональних мобільних бригад з вакцинації з метою посилення заходів з проведення кампанії по вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.

Наразі, проходять навчання медичні працівники мобільних бригад амбулаторій загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ) Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександрійської міської ради, Новгородківської селищної ради, Великоандрусівської сільської ради.

Кіровоградщина постійно отримує дози різних видів вакцин проти коронавірусної інфекції. Виробники вакцини повідомляють про їх високу ефективність – 80-90% захисту.

Медичні працівники мобільних бригад отримали теоретичні знання від провідних спеціалістів щодо самоклініки, діагностики та лікування. Також опрацювали практичні навички із забезпечення контролю за дотриманням вимого «Холодового ланцюга» під час зберігання та транспортування вакцин Pfizer та Moderna, механізму введення вакцин, їх ефективності та безпеки, перелік показань та протипоказань до щеплення вакцинами проти COVID-19. Окремо приділялась увага попередженню ускладнень при вакцинації і надання невідкладної медичної допомоги.