• 28.04.2024

Навчальні тренінги для мобільних бригад з вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19

Сер 27, 2021

 

На базі ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, впродовж 26-27 серпня проводиться тренінг для регіональних мобільних бригад з вакцинації з метою посилення заходів з проведення кампанії по вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.

Наразі, проходять навчання медичні працівники мобільних бригад амбулаторій загальної практики сімейної медицини КНП «ЦПМСД» Олександрійської міської ради, КНП «ЦПМСД» Олександрівської селищної ради, КНП «Новгородківська лікарня» Новгородківської селищної ради.

Медичні працівники мобільних бригад отримали теоретичні знання від провідних спеціалістів щодо самоклініки, діагностики та лікування. Також опрацювали практичні навички із забезпечення контролю за дотриманням вимого «Холодового ланцюга» під час зберігання та транспортування різних вакцин, механізму введення вакцин, їх ефективності та безпеки, перелік показань та протипоказань до щеплення вакцинами проти COVID-19. Окремо приділялась увага попередженню ускладнень при вакцинації і надання невідкладної медичної допомоги.